U bevindt zich hier: babytherapie  

BABY- / PEUTERTHERAPIE
 
 
 

Babytherapie richt zich op de ervaring van zowel de baby als de ouders tijdens de zwangerschap, geboorte en de eerste levensjaren.

Ik bied begeleiding aan baby's en ouders die zich zorgen maken over hun baby of jonge kind door bijvoorbeeld een moeizame zwangerschap, een zware of ingrijpende bevalling of door problemen met eten of slapen, angst, overmatig huilen, onrust, hyperalertheid, vage lichamelijke klachten.
De behandeling richt zich op de emotionele achtergrond die hieraan ten grondslag kan liggen. Er wordt gewerkt aan de verwerking van bijvoorbeeld geboortetrauma, couveusetijd of ziekenhuisopname.

Ik ben erin gespecialiseerd om je in contact te brengen met het wezen van je kind. Ik laat je ervaren hoe je met zeer jonge kinderen, die nog niet over taal beschikken, kunt communiceren. Soms help ik je daarbij door mijn ervaring en mogelijkheden als babytolk in te zetten. Zo leer je je kind op een dieper niveau kennen en kun je goed inspelen op zijn of haar behoeften en verstevig je jullie band.

Klachten bij baby’s kunnen ook ontstaan omdat baby’s emoties van ouders en hun omgeving overnemen. Kinderen uiten vaak wat bij jou als ouder (ook onbewust) speelt. Als je bereid bent hier open en zonder oordeel naar te kijken, levert dat zowel jou als je kind vrijheid op.

Mocht je niet in de buurt wonen en graag weten wat er leeft in je kind, kun je ook een afstemming op afstand volgens de Luisterkind-methode aanvragen. Jullie hoeven dan niet naar de praktijk te komen. Tijdens een afstemming maak ik contact met een diepere laag in je kind en ga ik in de energie met hem of haar in gesprek aan de hand van vragen of problemen die spelen. Ik stel me helemaal open voor het kind en samen gaan we op zoek naar de kern van wat er speelt en naar mogelijkheden en oplossingen. Het gesprek schrijf ik voor jullie op en mail ik naar jullie toe. Dit maakt bewust, geeft helderheid en biedt handvatten voor wat jullie als ouders voor je kind kunnen doen. Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat, neem dan telefonisch contact op.

Kijk ook op mijn nieuwe website www.liefmooikindje.nl.