U bevindt zich hier: kindertherapie  

KINDERTHERAPIE
 

 
 

Wanneer kinderen vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling of langdurig niet lekker in hun vel zitten, kan kortdurende (3 tot 6 sessies) kindertherapie hen helpen. Ik werk met tekenen, knutselen, lichaamsgerichte oefeningen, spel, visualisaties en de kinderreis. Verder wordt soms gebruik gemaakt van bloesemremedies als ondersteuning van de behandeling.

Angstige, onzekere, drukke, boze, hooggevoelige, teruggetrokken, verdrietige kinderen en tieners komen naar de praktijk. Ik begeleid ook kinderen met traumatische ervaringen, fobieën, gedragsproblemen, slaapproblemen, vage lichamelijke klachten en (huil)baby’s.

Kindertherapie wordt gegeven vanuit vertrouwen in het kind en geloof in zijn mogelijkheden en innerlijke wijsheid. Er is ruimte voor de eigenheid van het kind. Samen gaan we spelenderwijs naar de kern van de problematiek waardoor de problemen van binnenuit opgelost kunnen worden. Het kind komt in contact met zijn eigen kracht en leert gebruik te maken van zijn mogelijkheden.

De ouders worden vrijwel altijd intensief bij de behandeling betrokken. Van hen wordt openheid en bereidheid naar zichzelf te kijken verwacht om zo tot de meest complete verandering en verbetering te kunnen komen. Zie ouderbegeleiding. Bij jonge kinderen wordt meestal via de ouders gewerkt. Zie babytherapie.


bloesemremedies