U bevindt zich hier: kinderreis  

KINDERREIS
 
 
 

Voor wie
De Kinderreis is een speelse, innerlijke reis die ieder kind blij en vrij maakt! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen een reis maken. Je hoeft er niets speciaals voor te kunnen of te doen. Het is een heel natuurlijk proces. En als je even iets niet weet, dan help ik je. Je kan één keer een reis maken of vaker, wat je wilt. Een Kinderreis duurt meestal 20 minuten of een klein half uur.
Soms weet je van tevoren waarom je een reis wilt maken, bijvoorbeeld omdat je iets naars hebt meegemaakt, geplaagd wordt, verlegen bent, weinig zelfvertrouwen hebt, snel boos bent, bang of verdrietig bent, niet lekker kunt slapen. Soms wil je een reis maken omdat je gewoon benieuwd bent en je lekker in je vel wilt blijven zitten of omdat je vrij en krachtig in het leven wilt staan.

De methode
Een Kinderreis is een soort avontuur waarbij je op reis gaat in je lichaam met een speciaal voertuig en een helper of vriend bij je. Je wordt op een natuurlijke manier op een plekje in je lichaam gebracht waar een ervaring ligt opgeslagen die je niet goed verwerkt hebt.
Je wandelt rond op dit gebied en ervaart welk gevoel hier ligt opgeslagen. Spontaan komt een herinnering naar boven. Bij een gezellig kampvuur nodig je de jongere jij van de herinnering uit om bij jou en je helper te komen zitten. Je helper heeft een aantal ballonnen voor jou die gevuld zijn met kwaliteiten en eigenschappen die je in die herinnering goed had kunnen gebruiken, zoals moed, liefde, bescherming, nee durven zeggen, zelfvertrouwen.

Nadat je de kwaliteiten van de ballonnen hebt ingeademd, laat je de jongere jij ervaren hoe anders de herinnering verlopen zou zijn als je toen al die eigenschappen had gehad. We nodigen de andere mensen van de herinnering uit om bij het kampvuur te komen zitten. De jongere jij kan alsnog tegen deze mensen vertellen hoe het werkelijk voor jou voelde toen. Dat lucht op en er ontstaat begrip voor elkaar en er wordt sorry tegen elkaar gezegd.
Dan ga je kijken op de plek in je lichaam en je ziet hoe die plek verandert en fijn aanvoelt nu. Je lichaam heeft nog een tip voor jou en dan ga je met je voertuig weer terug. Als je je ogen weer opendoet, voel je je opgelucht en fijn. Als je wilt, kan je nog een tekening maken over je reis of een brief schrijven aan jezelf met goede tips.

Meer weten?
Misschien willen je ouders meer lezen over de Kinderreis. Zij kunnen dan het boek 'de Helende Reis voor Kinderen' van Brandon Bays lezen. Hierin staat ook het verhaal van Jaimy die een Kinderreis maakt, zodat je kan lezen hoe het ongeveer gaat. Als jij meer wilt weten of wilt weten wie ik ben, kun je me ook bellen.