Babytherapie

Babytherapie richt zich op de ervaring van zowel de baby als de ouders tijdens de zwangerschap, geboorte en de eerste levens­jaren. Meestal wordt via een van de ouders gewerkt.

Ik bied begeleiding aan baby’s en ouders die zich zorgen maken over hun baby of jonge kind vanwege een moeizame zwangerschap, een zware of ingrijpende bevalling of door problemen met eten of slapen, angst, overmatig huilen, onrust, hyper­alert­heid, vage lichamelijke klachten.
De behandeling richt zich op de emotionele achtergrond die hieraan ten grondslag kan liggen. Er wordt gewerkt aan de verwerking van bijvoorbeeld geboortetrauma, couveusetijd of ziekenhuisopname.

Ik ben erin gespecialiseerd om je in contact te brengen met het wezen van je kind. Ik laat je ervaren hoe je met zeer jonge kinderen, die nog niet over taal beschikken, kunt commu­niceren. Soms help ik je daarbij door mijn ervaring en mogelijkheden als babytolk in te zetten. Zo leer je je kind op een dieper niveau kennen en kun je goed inspelen op zijn of haar behoeften en verstevig je jullie band.

Ouderbegeleiding

Klachten bij baby’s kunnen ook ontstaan omdat baby’s emoties van ouders en hun omgeving overnemen. Kinderen uiten vaak wat bij jou als ouder (ook onbewust) speelt. Als je bereid bent hier open en zonder oordeel naar te kijken, levert dat zowel jou als je kind vrijheid op.

​Verder begeleid ik moeders (en ook vaders) die een heftige en ingrijpende bevalling hebben meegemaakt. Het is mogelijk om dit via één Journeyproces alsnog te verwerken. Je laat je angst en mogelijke schuldgevoelens of gevoelens van falen los en hervindt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor zal je je als ouder steviger voelen en voorkom je dat jouw onverwerkte emoties en onzekerheid, de relatie met je kind (onbewust) beïnvloeden. 

Afstemming op afstand

Mocht je niet in de buurt wonen of graag weten wat er leeft in je kind, kun je ook een afstemming op afstand volgens de Luisterkindmethode aanvragen. Jullie hoeven dan niet naar de praktijk te komen. Tijdens een afstemming maak ik contact met een diepere laag in je kind en ga ik in de energie met hem of haar in gesprek aan de hand van vragen of problemen die spelen. Dit gesprek schrijf ik helemaal voor je op en mail ik naar je toe.
Meer informatie hierover vind je op de pagina Luisterkind. Daar kun je ook een afstemming aanvragen.

​Op mijn Facebookpagina staan soms acties met gratis mini-Luisterkindafstemmingen.die ik uitdeel. Zie https://www.facebook.com/liefmooikindje/

Lief mooi kindje

In 2012 schreef ik het liedje Lief Mooi Kindje. Het liedje is voor alle leeftijden. Het raakt diepe lagen en heeft een helende werking. Door dit liedje voor je kindje te zingen geef je het een warm welkom en help je het contact te houden met zijn oorsprong. Veel baby’s zijn er al blij en rustig van geworden. Op de pagina Lief Mooi Kindje lees je alles over de toepassing en werking van het liedje. Ook staat er informatie over mijn boek Mijn Lief Kindje met een nieuw geboorteverhaal en mijn CD.