Babytherapie

Maak je je zorgen over je baby vanwege een ingrijpende bevalling? Of is er sprake van problemen met eten of slapen, angst, overmatig huilen, onrust, hyper­alert­heid, lichamelijke klachten? Mijn begeleiding richt zich op de emotionele achtergrond die hieraan ten grondslag kan liggen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan de verwerking van geboortetrauma of ziekenhuisopname.

Babytherapie richt zich op de ervaring van zowel de baby als de ouders tijdens de zwangerschap, geboorte en de eerste levensjaren. Meestal wordt via een van de ouders of op afstand gewerkt.

Ouder­bege­lei­ding

Graag laat ik jou als ouder meer vertrouwen op je intuïtie. Want wie kent je kindje beter dan jij? Ik ben erin gespecialiseerd om je in contact te brengen met jouw intuïtie en met het wezen van je kind. Hierdoor leer je je kind op een dieper niveau kennen en kun je goed inspelen op zijn of haar behoeften en verstevig je jullie band. 

Klachten bij baby’s kunnen ook ontstaan omdat baby’s emoties van ouders en hun omgeving overnemen. Kinderen uiten vaak wat bij jou als ouder (ook onbewust) speelt. Als je bereid bent hier open en zonder oordeel naar te kijken, levert dat zowel jou als je kind vrijheid op.

Verder begeleid ik moeders en ook vaders die een heftige bevalling hebben meegemaakt. Het is mogelijk om dit alsnog te verwerken, meestal in één sessie. Je laat je angst en mogelijke schuldgevoelens of gevoelens van falen los en hervindt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor zal je je als ouder steviger voelen en voorkom je dat jouw onverwerkte emoties en onzekerheid, de relatie met je kind (onbewust) beïnvloeden. 

Tarieven:
Babytherapie 1 uur €90
Ouderbegeleiding 1 tot 1,5 uur €90 – €135

Liedje Lief Mooi Kindje

In 2012 schreef ik het liedje Lief Mooi Kindje. Het liedje is voor alle leeftijden en heeft een helende werking. Veel baby’s zijn er al blij en rustig van geworden en zijn beter gaan slapen. Op de pagina Lief Mooi Kindje lees je alles over de toepassing en werking van het liedje. Ook staat er informatie over mijn boek en CD.

Luisterkind-afstemming op afstand

Mocht je niet in de buurt wonen of wil je graag weten wat er speelt in je kind, dan kun je ook een afstemming op afstand volgens de Luisterkindmethode aanvragen. Je kindje kan op een dieper niveau zelf aangeven wat er speelt. Wat de klachten ook zijn, een afstemming geeft inzicht, heelt en biedt handvatten voor ouders. 
Lees meer over deze methode op de pagina Luisterkind.