Kinder­therapie

Wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten, niet goed weten hoe ze met emoties moeten omgaan, bepaalde nare ervaringen niet goed verwerkt hebben, dan kan kortdurende Kinder­therapie hen helpen. 

Voor wie:
Angstige, onzekere, drukke, boze, hooggevoelige, teruggetrokken, verdrietige kinderen en tieners komen naar de praktijk. Ik begeleid ook kinderen met traumatische ervaringen, rouwverwerking, fobieën, gedrags­problemen, slaap­proble­men, lichamelijke klachten en (huil)baby’s.

Er is ruimte voor de eigenheid van het kind.

Kindertherapie wordt gegeven vanuit vertrouwen in het kind en geloof in zijn mogelijkheden en innerlijke wijsheid. Samen gaan we spelenderwijs naar de kern van de problematiek waardoor de problemen van binnenuit opgelost kunnen worden. 

Resultaat:

  • Je kind verwerkt negatieve ervaringen en laat oude ballast los.
  • Je kind komt in zijn eigen kracht en leert gebruik te maken van zijn mogelijkheden. 
  • Je kind leert omgaan met zijn of haar emoties en met die van anderen.
  • Je kind krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je kind staat weer blij en vrij in het leven.

Methoden:
Ik werk met tekenen, spel, lichaams­gerichte oefeningen, visualisaties en The Journey/ Helende Reis voor Kinderen. Ook gebruik ik de Luisterkind-methode, waarvoor je niet naar de praktijk hoeft te komen.

Ouderbegeleiding

De ouders worden meestal bij de behandeling betrokken. Van hen wordt openheid en bereidheid naar zichzelf te kijken verwacht om zo tot de meest complete verandering en verbetering te komen. Ik leer je naar je intuïtie te luisteren en krachtig te gaan staan waar jij voor staat. 

Kinderen laten ons kanten van onszelf zien waar we liever niet naar kijken. Ze spiegelen. Door in deze spiegel te kijken en door het proces met jezelf aan te gaan, levert het zowel jou als je kind veel op.

Vaak zijn 3 kindersessies en 2 oudergesprekken al voldoende om verbetering in gang te zetten.

Tarieven:
Kindersessie 1 uur €90
Oudergesprek 1 tot 1,5 uur €90 – €135

The Journey / Helende Reis voor kinderen

De Journey / Helende Reis voor Kinderen is een speelse, innerlijke reis die ieder kind blij en vrij maakt! Herinneringen liggen in je lichaam opgeslagen. En als een herinnering niet fijn was, kun je die alsnog verwerken door een Helende Reis te maken in je lichaam. Je kunt ook een Reis doen omdat je lekker in je vel wilt blijven zitten en vrij en krachtig in het leven wilt staan. 
Voor meer informatie kijk op de pagina The Journey.

Luisterkind-afstemming op afstand

Mocht je niet in de buurt wonen of wil je graag weten wat er speelt in je kind, dan kun je ook een afstemming op afstand volgens de Luisterkindmethode aanvragen. Je kind kan op een dieper niveau zelf aangeven wat er speelt. Wat de klachten ook zijn, een afstemming geeft inzicht, heelt en biedt handvatten voor ouders. 
Lees meer over deze methode op de pagina Luisterkind.