Marline Schreuder 

  • gezondheids­zorg­psycho­loog wet BIG
  • orthopedagoog
  • geaccrediteerd Journeytherapeut, lid NVJP
  • Luisterkind-werker
  • auteur

Mijn naam is Marline Schreuder (1969). Ik ben getrouwd en ben moeder van twee dochters. Ik leef intens en doe mijn werk met hart en ziel. 

Na mijn studie Pedagogiek aan de universiteit van Leiden, werkte ik negen jaar als orthopedagoog / GZ-psycholoog in de reguliere hulpverlening. Daarnaast volgde ik diverse opleidingen op complementair vlak omdat ik wist ik dat er meer mogelijk was, voorbij diagnoses en etiketjes, voorbij vaste behandelprotocollen.

Ik ontdekte als psycholoog dat alleen praten vaak niet voldoende hielp. Ik ging me specialiseren in het onderbewuste en in trauma’s. Ik leerde methoden waarbij je oude pijn en belemmerende overtuigingen écht loslaat. 

Ik heb veel geleerd van deze opleidingen die ook bijdroegen aan mijn eigen ontwik­kelings­proces. Ik ging door angst, pijnlijke herinneringen en intense emoties heen. Hoe spannend soms ook, mijn verlangen naar innerlijke vrijheid was groot. Gelukkig wel. Het heeft gemaakt dat ik leerde vertrouwen op mijn kwaliteiten en ik me open, lief­de­vol, krachtig en kwetsbaar durf te laten zien. In mijn dagelijks leven en in mijn werk met volwassenen en kinderen.

In 2003 opende ik Praktijk de Witte Steen om vanuit mijn eigen ontwikkelde werkwijze, visie en ervaring te kunnen werken. Ik ga graag de diepte in, naar de kern, waarbij ik ook speelsheid en humor inzet. Ik heb de kracht ervaren van open en liefdevol aanwezig te zijn, en ruimte te geven aan iemands unieke proces.

Ik voel me een dankbaar mens dat ik dit werk wat zo bij mij past kan doen. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg was: “Marline jij brengt mensen weer terug bij zichZelf. Jij neemt mensen mee de diepte in omdat je daar zelf ook bent geweest.” En dat klopt. De beste investeringen die ik gedaan heb, waren investeringen in mezelf en in het loslaten van angst en leren omgaan met mijn gevoeligheid.

Het is de bedoeling dat jij jouw licht volop laat stralen!

Door bij Marline sessies te volgen ben ik mij eindelijk beter gaan voelen. Ik ben ervan overtuigd dat zij de mensen kan helpen die bij anderen niet verder komen.
Ik vond het mooi hoe Marline soms opmerkingen maakte die op dat moment precies een kern eruit pikte. Nog voordat ik daar ook maar aan gedacht had, heel fijn!
Marline heeft de bijzondere gave om precies aan te voelen waar er nog werk aan de winkel is. Ze is bereid om haar eigen verhaal te delen wat mij rust en vertrouwen gaf.
Je ziet aan Marline dat ze dit werk met enorm veel plezier en toewijding doet!
Wat ben ik blij dat ik Marline op het spoor gekomen ben! In het moment keken we samen naar wat passend was voor mij op dat moment, zonder oordeel, zonder schaamte. En alles was oké.
Vorige
Volgende
Scroll naar boven