Liedje Lief Mooi Kindje

Het liedje Lief Mooi Kindje opent je hart en herinnert je aan wie je werkelijk bent. Het heeft een helende werking en is voor kinderen én volwassenen. Laat jouw licht helemaal stralen!

Ik heb het liedje geschreven door me te openen in stilte waarin alles aanwezig is. Het liedje kwam spontaan op papier en blijkt diepe lagen te raken. De reacties die ik terugkrijg, zijn hartverwarmend. 

Door het liedje voor je kindje te zingen, geef je het een warm welkom. Je helpt het om al vroeg negatieve ervaringen en emoties los te laten en in contact te blijven met zijn oorsprong. Streel of wieg je kindje tijdens het zingen, zodat het zich ontspant. Vele baby’s en kinderen zijn al beter gaan slapen, rustiger en blijer geworden van Lief Mooi Kindje.

Je kunt het liedje ook voor jezelf zingen, terwijl je je lichaam ontspant, zodat de woorden dieper binnenkomen. Het kan emotioneel zijn omdat oude pijn of gemis aangeraakt wordt. Door het liedje een tijdje voor jezelf te blijven zingen (of te luisteren naar mijn CD of Youtube filmpje), heel je ervaringen uit je babytijd. Je zal steeds meer vreugde, liefde en zachtheid in jezelf kunnen toelaten.

Kaarten Lief Mooi Kindje

Er zijn kaarten gemaakt met de tekst van het liedje Lief Mooi Kindje met de aquarel van Anneke Veldkamp. Je kunt deze kaarten aanvragen voor jezelf en om uit te delen.
Lief Mooi Kindje verspreidt zich over Nederland en België en het is mijn wens dat ieder (innerlijk) kind dit liedje mag horen!

Boek

Mijn boek Lief Mooi Kindje, een nieuw geboorteverhaal en warm welkom voor kleine baby’s en grote mensen kwam in 2013 uit. Ik heb het geschreven door me helemaal open te stellen en het Licht zelf als het ware aan het woord te laten. Het is een geschenkboekje voor pasgeborenen, voor kinderen en zeker ook voor volwassenen.
Het verhaal met de beeldende illustraties neemt je als vanzelf mee naar jouw kern. Het beschrijft de ervaring die we allemaal op onze eigen manier hebben meegemaakt. Het is een liefdevol en bemoedigend boekje om je te herinneren wie je werkelijk bent. In het boek staat ook het liedje Lief Mooi Kindje (voorheen BabyMIR) met uitleg van de diepere betekenis van de versregels.

Het boek heeft een harde kaft, is gedrukt op stevig hoogwaardig papier (FSC) en bevat 15 prachtige aquarellen van Anneke Veldkamp. ISBN 978-94-90737-03-0.

CD

Het nieuwe geboorteverhaal uit mijn boek Lief Mooi Kindje heb ik ingesproken op CD. Muzikant Peter van Kan heeft mij daarbij begeleid op gitaar. Op de CD heb ik ook het liedje Lief Mooi Kindje ingezongen.
Door een periode dagelijks de CD te beluisteren, kan pijn en gemis zacht geheeld worden en zal je verbonden worden met jouw Licht en het Licht waar je uit voortkomt.

Mijn jongste dochtertje van 6 maanden vindt het liedje heel leuk en ze begint steeds te lachen als ik het voor haar zing.
Het liedje raakt me en maakt me zacht van binnen. Dat zo'n (eenvoudig) lied zoveel teweeg kan brengen vind ik heel bijzonder. Elke keer weer raakt de tekst me in mijn ziel.
Ik heb het liedje al een paar keer beluisterd en vind het heel hart-openend. Ik voel pijn en onbegrepen zijn gemengd met vreugde.
Dank voor het prachtige boek, het raakt me. Eenvoud en diepgang. Voelt als herkenning en erkenning.
Ik wens dat iedere ouder / verzorger dit voor zijn kind zingt zodat ieder kind (maar ook degene die het zingt) zich veilig, omarmd en geliefd voelt!
Het zelf zingen doet heel veel, af en toe vloeien er tranen...zo mooi. Het raakt me diep op vele lagen, voel mij er heel rijk mee.
Previous
Next
Scroll to Top