The Journey / Helende Reis

Voor wie
De Journey / Helende Reis is één van de meest krachtige en bevrijdende methodes die ik ken en die ik vaak gebruik. Een Journey is effectief bij o.a.: angst, somberheid, burn-out, weinig zelfvertrouwen, rouwverwerking, fobieën, traumatische ervaringen, relatieproblemen, niet lekker in je vel zitten, slaapproblemen, gedragsproblemen en lichamelijke klachten.

De Journey is voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen en verlangt naar transformatie op celniveau. Gun jezelf de prachtige ervaring van deze Helende Reis!

Herinneringen liggen in je cellen opgeslagen.

De methode
Tijdens een Journey maak je zittend, met je ogen dicht een innerlijke reis naar aanleiding van een thema, probleem of wens. Je hoeft hier niets speciaals voor te doen of te kunnen. 
Tijdens een zorgvuldig begeleid proces verwelkom je je emoties en gedachten door er gewoon te laten zijn wat er op dat moment is. Je komt in contact met wie jij in wezen bent, met je bron, een mooie en genezende ervaring! Inzichten komen spontaan opborrelen.
Je ontdekt de onderliggende, niet verwerkte herinnering die in je cellen ligt opgeslagen. Door je alsnog volledig uit te spreken en tot begrip en vergeving te komen en door oude banden te verbreken, word je op het diepste niveau geheeld. Je kunt oude pijn werkelijk loslaten en je voelt je bevrijd.

Soorten Reizen
Er bestaan diverse soorten Journeys. Ik werk met een combinatie van deze Reizen en laat me leiden door wat nodig is. Iedere Journey is uniek, is op jou persoonlijk afgestemd en vormt een afgerond geheel.
In één Reis gebeurt al veel en kan een thema uitgewerkt worden en daarmee kan je doel bereikt zijn. Als je binnen een aantal weken een paar Reizen doet, treedt er meestal een grote verandering in je op. Een Journey duurt bij volwassenen 1,5 tot 3 uur.

Brandon Bays
The Journey-methode is ontwikkeld door Brandon Bays op grond van haar eigen genezingsproces. Ik ben door haar persoonlijk opgeleid. De Journey heeft zich wereldwijd verspreid. Zie voor meer informatie www.thejourney.com. Of lees haar boek 'de Helende Reis'.

The Journey / Helende Reis voor kinderen

De Journey / Helende Reis voor Kinderen (vanaf ongeveer 6 jaar) is een speelse, innerlijke reis die ieder kind blij en vrij maakt! Soms weet je van tevoren waarom je een reis wilt maken, bijvoorbeeld omdat je iets naars hebt meege­maakt, geplaagd wordt, verlegen bent, weinig zelfvertrouwen hebt, snel boos bent, bang of verdrietig bent, niet lekker kunt slapen. Soms wil je een reis maken omdat je gewoon benieuwd bent en je lekker in je vel wilt blijven zitten of omdat je vrij en krachtig in het leven wilt staan. Je kan één keer een reis maken of vaker, wat je wilt.  

Een Kinderreis is een soort avontuur waarbij je in gedachten op reis gaat in je lichaam met een speciaal voertuig. Je reist naar een plekje in je lichaam waar een ervaring ligt opgeslagen die je nog niet goed verwerkt hebt.

Je wandelt rond op dit gebied en ervaart welk gevoel hier ligt opge­slagen. Spontaan komt een herinnering naar boven. Bij een gezellig kampvuur nodig je de jongere jij van de herinnering uit om bij jou en je helper te komen zitten. Je helper heeft een aantal ballonnen voor jou die gevuld zijn met kwali­teiten en eigenschappen die je in die herinnering goed had kunnen gebruiken, zoals moed, liefde, bescherming, nee durven zeggen, zelfvertrouwen. Nadat je de kwaliteiten van de ballonnen hebt ingeademd, laat je de jongere jij ervaren hoe anders de herinnering verlopen zou zijn als je toen al die eigenschappen had gehad. We nodigen de andere mensen van de herinnering uit om bij het kampvuur te komen zitten. De jongere jij kan alsnog tegen deze mensen vertellen hoe het werkelijk voor jou voelde toen. Dat lucht op en er ontstaat begrip voor elkaar en er wordt sorry tegen elkaar gezegd.
Dan ga je kijken op de plek in je lichaam en je ziet hoe die plek verandert en fijn aanvoelt nu. Je lichaam heeft nog een tip voor jou en dan ga je met je voertuig weer terug. Als je je ogen weer opendoet, voel je je opgelucht en fijn. Als je wilt, kan je nog een tekening maken over je reis of een brief schrijven aan jezelf met goede tips.

Meer weten?
Misschien willen je ouders meer lezen over de Kinderreis. Zij kunnen dan het boek 'de Helende Reis voor Kinderen' van Brandon Bays lezen. Hierin staat ook het verhaal van Jaimy die een Kinderreis maakt, zodat je kan lezen hoe het ongeveer gaat.

Boek jouw Journey / Helende Reis!

Maak de Reis naar jezelf, de mooiste reis die je kunt maken!